ΚΑΡΤΣΙΟΥΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΑΠΟΞΕΣΗ ΜΗΤΡΑΣ

Τί είναι η απόξεση μήτρας; Η απόξεση της μήτρας είναι μια χειρουργική διαδικασία που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση ιστού από τη μήτρα. Η διαδικασία περιλαμβάνε...

Περιεχομενο

ΑΠΟΞΕΣΗ ΜΗΤΡΑΣ

Τί είναι η απόξεση μήτρας;

Η απόξεση της μήτρας είναι μια χειρουργική διαδικασία που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση ιστού από τη μήτρα. Η διαδικασία περιλαμβάνει τη διαστολή του τραχήλου της μήτρας και στη συνέχεια τη χρήση κιουρέτας, που είναι ένα όργανο σε σχήμα κουταλιού, το οποίο ξύνει και αφαιρεί ιστό από το εσωτερικό της μήτρας. Η απόξεση μπορεί να πραγματοποιηθεί για διαγνωστικούς ή θεραπευτικούς σκοπούς. Χρησιμοποιείται συνήθως για τη διάγνωση και τη θεραπεία της ανώμαλης αιμορραγίας της μήτρας, συμπεριλαμβανομένων των έντονων περιόδων, της μετεμμηνοπαυσιακής αιμορραγίας ή της αιμορραγίας μεταξύ των περιόδων. Η διαδικασία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση ιστού που παραμένει στη μήτρα μετά από αποβολή ή για την αφαίρεση πολύποδων από τη μήτρα. Η απόξεση του ενδομητρίου είναι μια από τις πιο συχνές επεμβάσεις στη γυναίκα.

Γιατί μπορεί να χρειαστώ απόξεση μήτρας ;

Η απόξεση μπορεί να συστηθεί από το γιατρό σας για διάφορους λόγους, όπως:

 • Ανώμαλη αιμορραγία της μήτρας: Εάν μια γυναίκα εμφανίζει βαριά ή ακανόνιστη αιμορραγία, μπορεί να συστηθεί απόξεση για να βοηθήσει στη διάγνωση ή τη θεραπεία της αιτίας.
 • Αποβολή: Εάν μια γυναίκα είχε μια αποβολή και δεν αποβλήθηκε φυσιολογικά όλος ο εμβρυϊκός ιστός, μπορεί να συστηθεί μια απόξεση για την αφαίρεση του εναπομείναντος ιστού και την πρόληψη της μόλυνσης.
 • Πολύποδες: Εάν μια γυναίκα έχει πολύποδες στη μήτρα, μπορεί να συνιστάται απόξεση για την αφαίρεσή τους.
 • Αφαίρεση ενδομήτριου σπιράλ (IUD): Εάν ένα IUD έχει κολλήσει στη μήτρα ή είναι δύσκολο να αφαιρεθεί, μπορεί να συνιστάται απόξεση για την ασφαλή αφαίρεσή του.

 

Η απόφαση για απόξεση λαμβάνεται σε συνεννόηση με το θεράποντα γιατρό, ο οποίος θα αξιολογήσει τα συμπτώματα και το ιατρικό ιστορικό μιας γυναίκας για να καθορίσει εάν η διαδικασία είναι απαραίτητη. Όπως με κάθε ιατρική πράξη, είναι σημαντικό να συζητήσετε τους κινδύνους και τα οφέλη πριν υποβληθείτε στην επέμβαση.

Τί περιλαμβάνει η επέμβαση;

Η επέμβαση συνήθως εκτελείται υπό γενική αναισθησία, αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπική αναισθησία σε ορισμένες περιπτώσεις.  Μετά την επέμβαση, μια γυναίκα μπορεί να εμφανίσει κράμπες ή ελαφριά αιμορραγία για κάποιες ημέρες. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι συνήθως σύντομος και οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να επιστρέψουν στις κανονικές τους δραστηριότητες μέσα σε λίγες μέρες.

ΚΑΡΤΣΙΟΥΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ - ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ & ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ

Στο κέντρο μας, είμαστε αφοσιωμένοι στην παροχή της πιο σύγχρονης και προηγμένης ιατρικής φροντίδας στους ασθενείς μας, τηρώντας παράλληλα αυστηρά ιατρικά πρωτόκολλα. Αποστολή μας είναι να δημιουργήσουμε ένα άνετο και ασφαλές περιβάλλον που θέτει την υγεία και την ευημερία σας σε προτεραιότητα.

ΚΑΡΤΣΙΟΥΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ - ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ & ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ
5/5

*Το περιεχόμενο σε αυτό το ιστολόγιο δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία. Πάντα αναζητήστε τη συμβουλή εξειδικευμένων παρόχων υγείας με ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με ιατρικές παθήσεις.

Μοιραστείτε το !!
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΚΑΛΟΗΘΕΙΣ ΩΟΘΗΚΙΚΟΙ ΟΓΚΟΙ ΩΟΘΗΚΩΝ
ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ...
ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ...
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
ΚΛΕΙΣTΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ΚΑΡΤΣΙΟΥΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ – ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ & ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ - ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ & ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ *
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΙΑΤΡΕΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ *
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ *
email *
Σχόλια
Τηλέφωνο
elGreek

SARS-COV-2

Στο ιατρείο ισχύουν τα μέτρα που αφορούν στον κορωνοϊό SARS–CoV-2 (COVID-19). Ως εκ τούτου:

 •  Η επίσκεψη στο ιατρείο γίνεται ΜΟΝΟ μέσω προηγούμενου τηλεφωνικού ραντεβού, ακόμη και
  αν είναι επανεξέταση, αποτελέσματα εξετάσεων ή συνταγογράφηση.
 • Παρακαλείσθε να έρχεστε ΑΚΡΙΒΩΣ στην ώρα του κλεισμένου ραντεβού.
 •  Να έρχεται ΜΟΝΟ το άτομο που είναι να εξεταστεί χωρίς ΣΥΝΟΔΟ (εκτός αν υπάρχει
  απόλυτη ανάγκη όπως κινητικό πρόβλημα ή άνοια).
 •  Η προσέλευση γίνεται με ΜΑΣΚΑ, η οποία πρέπει να καλύπτει και την μύτη
 •  Ανάμεσα στα ραντεβού γίνεται 5λεπτος αερισμός του εξεταστηρίου.