ΚΑΡΤΣΙΟΥΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ

Τι είναι η γυναικολογική ογκολογία; Η γυναικολογική ογκολογία είναι ένας εξειδικευμένος κλάδος της γυναικολογίας που εστιάζει στη διάγνωση και θεραπεία καρκίνων τ...

Περιεχομενο

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ

Τι είναι η γυναικολογική ογκολογία;

Η γυναικολογική ογκολογία είναι ένας εξειδικευμένος κλάδος της γυναικολογίας που εστιάζει στη διάγνωση και θεραπεία καρκίνων του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος. Ο γυναικολόγος-ογκολόγος είναι γιατρός με εξειδικευμένη εκπαίδευση στην πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία καρκίνων των αναπαραγωγικών οργάνων της γυναίκας αλλά και στην αντιμετώπιση πολύπλοκων μη καρκινικών γυναικολογικών προβλημάτων (καλοήθειες), συμπεριλαμβανομένων των ινομυωμάτων και της ενδομητρίωσης. Οι γυναικολόγοι-ογκολόγοι συνεργάζονται στενά με άλλους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, όπως παθολόγους ογκολόγους, ακτινοθεραπευτές και γενετιστές, για να παρέχουν ολοκληρωμένη φροντίδα σε γυναίκες με γυναικολογικούς καρκίνους. Ο στόχος της γυναικολογικής ογκολογίας είναι να παρέχει εξατομικευμένη, τεκμηριωμένη φροντίδα που βελτιστοποιεί τα αποτελέσματα και την ποιότητα ζωής για τις γυναίκες με γυναικολογικούς καρκίνους.

Τι περιλαμβάνει η γυναικολογική ογκολογία;

Η γυναικολογική ογκολογία περιλαμβάνει διάφορες διαδικασίες που χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση και τη θεραπεία καρκίνων του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος. Μερικές από τις διαδικασίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη γυναικολογική ογκολογία περιλαμβάνουν:

Βιοψία: Πρόκειται για μια διαδικασία κατά την οποία ένα μικρό κομμάτι ιστού αφαιρείται από την ύποπτη περιοχή και εξετάζεται στο μικροσκόπιο για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει καρκίνος.

Χειρουργική επέμβαση: Η χειρουργική επέμβαση χρησιμοποιείται συχνά για την αφαίρεση οργάνων που έχουν προσβληθεί από καρκίνο. Οι γυναικολόγοι-ογκολόγοι εκπαιδεύονται σε διάφορες χειρουργικές τεχνικές, συμπεριλαμβανομένης της λαπαροσκοπικής και της ρομποτικής χειρουργικής, για την ελαχιστοποίηση των επιπλοκών και τη βελτίωση των αποτελεσμάτων.

Χημειοθεραπεία: Περιλαμβάνει τη χρήση φαρμάκων για τη θανάτωση των καρκινικών κυττάρων. Η χημειοθεραπεία μπορεί να χορηγηθεί από το στόμα ή ενδοφλέβια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί πριν ή μετά την επέμβαση.

Ακτινοθεραπεία: Περιλαμβάνει τη χρήση ιονίζουσας ακτινοβολίας για τη θανάτωση των καρκινικών κυττάρων. Η ακτινοθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνη της ή σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες.

Ορμονική θεραπεία: Περιλαμβάνει τη χρήση φαρμάκων για τον αποκλεισμό των επιδράσεων των ορμονών που προάγουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

Παρηγορική θεραπεία: Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο είδος θεραπείας που εστιάζει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με προχωρημένο καρκίνο μέσω της διαχείρισης των συμπτωμάτων και της παροχής συναισθηματικής υποστήριξης.

Γυναικολογικές παθήσεις που αντιμετωπίζουμε

 • Καρκίνος ενδομητρίου
 • Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας
 • Καρκίνος ωοθηκών
 • Σάρκωμα μήτρας
 • Καρκίνος του κόλπου
 • Καρκίνος του αιδοίου
 • Κληρονομικό σύνδρομο καρκίνου μαστού και ωοθηκών (BRCA)
 • Σύνδρομο Lynch

Σύνθετες, μη καρκινικές (καλοήθεις) γυναικολογικές παθήσεις

 • Ενδομητρίωση
 • Ινομυώματα
 • Σύνθετες επεμβάσεις πυέλου

Χειρουργικές θεραπείες για γυναικολογικούς καρκίνους

Χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές, πραγματοποιούμε όλο το φάσμα της χειρουργικής γυναικολογικής ογκολογίας. Η χειρουργική προσέγγιση που επιλέγουμε εξαρτάται από τον τύπο και το στάδιο του καρκίνου, καθώς και από τη γενική κατάσταση και τις προσωπικές προτιμήσεις της ασθενούς. Προτιμούμε πάντα τις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές , όπου αυτό είναι δυνατόν, ώστε να επιτύχουμε πιο ακριβή αποτελέσματα, ταχύτερη ανάρρωση και μειωμένο μετεγχειρητικό πόνο. Μερικές από τις πιο κοινές διαδικασίες περιλαμβάνουν:

→ Υστερεκτομή: η χειρουργική αφαίρεση της μήτρας, η οποία γίνεται συχνά για καρκίνο του ενδομητρίου ή του τραχήλου της μήτρας.

→ Ωοθηκεκτομή: η χειρουργική αφαίρεση της μιας ή και των δύο ωοθηκών, η οποία γίνεται συχνά για όγκους οριακής κακοήθειας των ωοθηκών σε νεαρές γυναίκες για διατήρηση της γονιμότητας.

→ Λεμφαδενικός καθαρισμός: η χειρουργική αφαίρεση λεμφαδένων στην πύελο και την άνω κοιλία για την σταδιοποίηση και τη θεραπεία του καρκίνου.

→ Ριζική τραχελεκτομή: η αφαίρεση του τραχήλου της μήτρας, του συνδετικού ιστού γύρω από τον τράχηλο και του άνω μέρους του κόλπου, διατηρώντας παράλληλα τη μήτρα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι μια επιλογή για ορισμένους καρκίνους του τραχήλου της μήτρας σε πρώιμο στάδιο σε νεαρές γυναίκες που επιθυμούν να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους.

→ Εξεντέρωση: μια μεγάλη χειρουργική επέμβαση που περιλαμβάνει την αφαίρεση της μήτρας, του τραχήλου της μήτρας, του κόλπου, των ωοθηκών, των σαλπίγγων, της ουροδόχου κύστης και του ορθού. Αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι απαραίτητη για προχωρημένους γυναικολογικούς καρκίνους που έχουν εξαπλωθεί σε κοντινά όργανα ή σε υποτροπιάζοντες όγκους.

→ Πρωτογενής ογκομείωση: η χειρουργική αφαίρεση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μέρους του καρκινικού ιστού, η οποία συχνά εκτελείται πριν από τη συστημική θεραπεία στον καρκίνο των ωοθηκών.

→ Ρομποτικά υποβοηθούμενη χειρουργική: ένας τύπος ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής που χρησιμοποιεί ένα ρομποτικό σύστημα για να εκτελέσει τη διαδικασία με μεγαλύτερη ακρίβεια και έλεγχο.

Ολοκληρωμένη φροντίδα, θεραπεία και παρακολούθηση 

Παρέχουμε ολοκληρωμένη φροντίδα, θεραπεία και παρακολούθηση που περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

Διάγνωση: Πραγματοποιούμε μια ενδελεχή αξιολόγηση για τη διάγνωση του τύπου και του σταδίου του γυναικολογικού καρκίνου.

Σχεδιασμός θεραπείας: Με βάση τη διάγνωση, αναπτύσσουμε ένα σχέδιο θεραπείας προσαρμοσμένο στις ατομικές ανάγκες της ασθενούς. Οι θεραπευτικές επιλογές μπορεί να περιλαμβάνουν χειρουργική επέμβαση, ακτινοθεραπεία, χημειοθεραπεία ή συνδυασμό αυτών.

Χειρουργική επέμβαση: Εάν απαιτείται χειρουργική επέμβαση, ο γυναικολόγος-ογκολόγος, πριν οδηγηθεί η ασθενής στο χειρουργείο θα πραγματοποιήσει ενδελεχή συζήτηση για τους πιθανούς κινδύνους και τα οφέλη της χειρουργικής επέμβασης.

Χημειοθεραπεία: Εάν η χημειοθεραπεία είναι μέρος του σχεδίου θεραπείας, ο γυναικολόγος-ογκολόγος θα συνεργαστεί με τον παθολόγο ογκολόγο και θα παρακολουθεί την ανταπόκριση του ασθενούς στη θεραπεία.

Ακτινοθεραπεία: Εάν απαιτείται ακτινοθεραπεία, συνεργαζόμαστε με έναν ακτινοθεραπευτή για να σχεδιάσει και να εκτελέσει τη θεραπεία.

Follow up: Μετά τη θεραπεία, παρέχουμε τακτική παρακολούθηση της πορείας της υγείας της ασθενούς και έλεγχο για τυχόν σημάδια υποτροπής. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τακτικές εξετάσεις, απεικονιστικές εξετάσεις και εξετάσεις αίματος. Στόχος της ολοκληρωμένης θεραπείας και παρακολούθησης είναι να παρέχευμε στις ασθενείς μας την καλύτερη δυνατή φροντίδα καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους για τον καρκίνο.

Γιατί να μας επιλέξετε;

Σε κάθε βήμα του ταξιδιού σας για την αντιμετώπιση του καρκίνου, σας παρέχουμε τη φροντίδα που χρειάζεστε και την τεχνογνωσία που σας αξίζει. Προσφέρουμε : 

 • Καινοτόμες θεραπείες: Από τους πρώτους  στην Βόρεια Ελλάδα που χρησιμοποιούμε τεχνολογία ρομποτικής χειρουργικής στο γυναικολογικό καρκίνο, συμπεριλαμβανομένων και των ριζικών γυναικολογικών ογκολογικών επεμβάσεων, η οποία επιτρέπει τη μέγιστη ακρίβεια κατά τη χειρουργική επέμβαση. Συνεχίζουμε να προσφέρουμε νέες και καινοτόμες χειρουργικές προσεγγίσεις, όπως η τεχνολογία φρουρού λεμφαδένα.
 • Συντονισμένη φροντίδα:  Στα πλαίσια τη πολυθεματικής φροντίδας, συνεργαζόμαστε στενά ως ομάδα στο ογκολογικό συμβούλιο με παθολόγους ογκολόγους, ακτινοθεραπευτές, εξειδικευμένους ακτινολόγους και παθολογανατόμους. Οι διεπιστημονικές αυτές συναντήσεις διασφαλίζουν ότι σας παρέχεται η πιο ενημερωμένη, εξατομικευμένη φροντίδα.
 • Πρόληψη: Ορισμένες γυναίκες αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο για γυναικολογικούς καρκίνους λόγω κληρονομικών γονιδιακών μεταλλάξεων όπως το BRCA ή το σύνδρομο Lynch. Κάνουμε εξατομικευμένες συστάσεις, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν προληπτικό έλεγχο, τροποποιήσεις τρόπου ζωής/διατροφής και ορμονικές παρεμβάσεις, όλα με στόχο τη μείωση του κινδύνου σας.
 • Υποστήριξη:  Είναι σημαντικό για εμάς να σας δώσουμε να καταλάβετε το σχεδιασμό της θεραπείας σας, να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας και να σας βοηθήσουμε στη λήψη μιας τεκμηριωμένης απόφασης ενώ παράλληλα σας φέρνουμε σε επαφή με πρόσθετες υπηρεσίες υποστήριξης.
ΚΑΡΤΣΙΟΥΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ - ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ & ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ

Στο κέντρο μας, είμαστε αφοσιωμένοι στην παροχή της πιο σύγχρονης και προηγμένης ιατρικής φροντίδας στους ασθενείς μας, τηρώντας παράλληλα αυστηρά ιατρικά πρωτόκολλα. Αποστολή μας είναι να δημιουργήσουμε ένα άνετο και ασφαλές περιβάλλον που θέτει την υγεία και την ευημερία σας σε προτεραιότητα.

ΚΑΡΤΣΙΟΥΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ - ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ & ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ
5/5

*Το περιεχόμενο σε αυτό το ιστολόγιο δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία. Πάντα αναζητήστε τη συμβουλή εξειδικευμένων παρόχων υγείας με ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με ιατρικές παθήσεις.

Μοιραστείτε το !!
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΚΑΛΟΗΘΕΙΣ ΩΟΘΗΚΙΚΟΙ ΟΓΚΟΙ ΩΟΘΗΚΩΝ
ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ...
ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ...
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
ΚΛΕΙΣTΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ΚΑΡΤΣΙΟΥΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ – ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ & ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ - ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ & ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ *
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΙΑΤΡΕΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ *
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ *
email *
Σχόλια
Τηλέφωνο
elGreek

SARS-COV-2

Στο ιατρείο ισχύουν τα μέτρα που αφορούν στον κορωνοϊό SARS–CoV-2 (COVID-19). Ως εκ τούτου:

 •  Η επίσκεψη στο ιατρείο γίνεται ΜΟΝΟ μέσω προηγούμενου τηλεφωνικού ραντεβού, ακόμη και
  αν είναι επανεξέταση, αποτελέσματα εξετάσεων ή συνταγογράφηση.
 • Παρακαλείσθε να έρχεστε ΑΚΡΙΒΩΣ στην ώρα του κλεισμένου ραντεβού.
 •  Να έρχεται ΜΟΝΟ το άτομο που είναι να εξεταστεί χωρίς ΣΥΝΟΔΟ (εκτός αν υπάρχει
  απόλυτη ανάγκη όπως κινητικό πρόβλημα ή άνοια).
 •  Η προσέλευση γίνεται με ΜΑΣΚΑ, η οποία πρέπει να καλύπτει και την μύτη
 •  Ανάμεσα στα ραντεβού γίνεται 5λεπτος αερισμός του εξεταστηρίου.