fbpx
ΚΑΡΤΣΙΟΥΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗ

Tί είναι η κολποσκόπηση; Η κολποσκόπηση είναι μια ιατρική διαδικασία που πραγματοποιείται για να εξεταστεί προσεκτικά ο τράχηλος, ο κόλπος και το αιδοίο για τυχόν...

Περιεχομενο

ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗ

Tί είναι η κολποσκόπηση;

Η κολποσκόπηση είναι μια ιατρική διαδικασία που πραγματοποιείται για να εξεταστεί προσεκτικά ο τράχηλος, ο κόλπος και το αιδοίο για τυχόν μη φυσιολογικές περιοχές που μπορεί να υποκρύπτουν προκαρκινικές αλλοιώσεις ή και διηθητικό καρκίνο. Συνήθως πραγματοποιείται όταν μια γυναίκα έχει μη φυσιολογικό αποτέλεσμα τεστ Παπανικολάου ή όταν υπάρχει πιθανή βλάβη κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Η κολποσκόπηση μπορεί να βοηθήσει στην ανίχνευση προκαρκινικών ή καρκινικών κυττάρων, καθώς και άλλων καταστάσεων όπως κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων ή φλεγμονή. Εάν εντοπιστούν μη φυσιολογικές περιοχές κατά τη διάρκεια μιας κολποσκόπησης, μπορεί να ληφθεί βιοψία για περαιτέρω ανάλυση. 

Γιατί μπορεί να χρειαστώ κολποσκόπηση;

Η κολποσκόπηση ενδείκνυται σε πολλές περιπτώσεις, όπως:

Μη φυσιολογικά αποτελέσματα τεστ Παπανικολάου: Εάν το τεστ Παπανικολάου σας δείχνει μη φυσιολογικές μεταβολές στα κύτταρα του τραχήλου σας, μπορεί να συνιστάται κολποσκόπηση για περαιτέρω εξέταση της περιοχής.

Λοίμωξη από HPV: Εάν είστε θετικοί για τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), μπορεί να συνιστάται κολποσκόπηση για τον έλεγχο τυχόν μη φυσιολογικών περιοχών στον τράχηλό σας.

Ασυνήθιστη κολπική αιμορραγία: Εάν εμφανίσετε ασυνήθιστη κολπική αιμορραγία, όπως αιμορραγία μεταξύ των περιόδων ή μετά το σεξ, μπορεί να συνιστάται κολποσκόπηση για τη διερεύνηση της αιτίας της αιμορραγίας.

Κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων: Εάν έχετε ορατά κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων, μπορεί να συνιστάται κολποσκόπηση για περαιτέρω έλεγχο.

Τί συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας κολποσκόπησης;

Κατά τη διάρκεια μιας κολποσκόπησης, ξαπλώνετε ανάσκελα σε ένα εξεταστικό τραπέζι με τα πόδια σας σε αναβολείς, παρόμοια με μια πυελική εξέταση. Ο γιατρός εισάγει έναν κολποδιαστολέα στον κόλπο σας για να τον κρατήσει ανοιχτό και να επιτρέψει την καλύτερη αναγνώριση του τραχήλου της μήτρας. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια του κολποσκοπίου, το οποίο είναι ένα ειδικό όργανο που μοιάζει με μεγάλο μικροσκόπιο, εξετάσει προσεκτικά τον τράχηλο, τον κόλπο και το αιδοίο  για τυχόν παθολογικές περιοχές. Το κολποσκόπιο δεν αγγίζει το σώμα σας, αλλά είναι τοποθετημένο κοντά στην περιοχή των γεννητικών οργάνων για να παρέχει μια μεγεθυμένη άποψη των ιστών. Η όλη διαδικασία συνήθως διαρκεί περίπου 15 λεπτά και εκτελείται στο ιατρείο. Μπορεί να νιώσετε κάποια ήπια ενόχληση ή κράμπες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αλλά γενικά είναι καλά ανεκτή και οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να συνεχίσουν τις κανονικές τους δραστηριότητες αμέσως μετά. Εάν εντοπιστούν μη φυσιολογικές περιοχές, ο γιατρός μπορεί να πραγματοποιήσει βιοψία, η οποία περιλαμβάνει τη λήψη ενός μικρού δείγματος ιστού από την πάσχουσα περιοχή για περαιτέρω ανάλυση. Αυτό γίνεται συνήθως με ένα μικρό εργαλείο που εισάγεται μέσω του κολποδιαστολέα.

ΚΑΡΤΣΙΟΥΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ - ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ & ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ

Στο κέντρο μας, είμαστε αφοσιωμένοι στην παροχή της πιο σύγχρονης και προηγμένης ιατρικής φροντίδας στους ασθενείς μας, τηρώντας παράλληλα αυστηρά ιατρικά πρωτόκολλα. Αποστολή μας είναι να δημιουργήσουμε ένα άνετο και ασφαλές περιβάλλον που θέτει την υγεία και την ευημερία σας σε προτεραιότητα.

ΚΑΡΤΣΙΟΥΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ - ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ & ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ
5/5

*Το περιεχόμενο σε αυτό το ιστολόγιο δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία. Πάντα αναζητήστε τη συμβουλή εξειδικευμένων παρόχων υγείας με ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με ιατρικές παθήσεις.

Μοιραστείτε το !!
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΚΑΛΟΗΘΕΙΣ ΩΟΘΗΚΙΚΟΙ ΟΓΚΟΙ ΩΟΘΗΚΩΝ
ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ...
ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ...
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
ΚΛΕΙΣTΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ΚΑΡΤΣΙΟΥΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ – ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ & ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ - ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ & ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ *
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΙΑΤΡΕΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ *
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ *
email *
Σχόλια
Τηλέφωνο
elΕλληνικά

SARS-COV-2

Στο ιατρείο ισχύουν τα μέτρα που αφορούν στον κορωνοϊό SARS–CoV-2 (COVID-19). Ως εκ τούτου:

  •  Η επίσκεψη στο ιατρείο γίνεται ΜΟΝΟ μέσω προηγούμενου τηλεφωνικού ραντεβού, ακόμη και
    αν είναι επανεξέταση, αποτελέσματα εξετάσεων ή συνταγογράφηση.
  • Παρακαλείσθε να έρχεστε ΑΚΡΙΒΩΣ στην ώρα του κλεισμένου ραντεβού.
  •  Να έρχεται ΜΟΝΟ το άτομο που είναι να εξεταστεί χωρίς ΣΥΝΟΔΟ (εκτός αν υπάρχει
    απόλυτη ανάγκη όπως κινητικό πρόβλημα ή άνοια).
  •  Η προσέλευση γίνεται με ΜΑΣΚΑ, η οποία πρέπει να καλύπτει και την μύτη
  •  Ανάμεσα στα ραντεβού γίνεται 5λεπτος αερισμός του εξεταστηρίου.