fbpx
ΚΑΡΤΣΙΟΥΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΚΩΝΟΕΙΔΗΣ ΕΚΤΟΜΗ (LLETZ)

Τι είναι η κωνοειδής εκτομή (LLETZ) και πού εφαρμόζεται;  Η κωνοειδής εκτομή (LLETZ) είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση μη φυσιολογικού τρα...
beautiful-patient-woman-smile-lying-on-bed-in-surgery-room-hospital

Περιεχομενο

ΚΩΝΟΕΙΔΗΣ ΕΚΤΟΜΗ (LLETZ)

Τι είναι η κωνοειδής εκτομή (LLETZ) και πού εφαρμόζεται; 

Η κωνοειδής εκτομή (LLETZ) είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση μη φυσιολογικού τραχηλικού ιστού. Η διαδικασία περιλαμβάνει τη χρήση μιας λεπτής, συρμάτινης αγκύλης και χρήση ηλεκτρικού ρεύματος για να αφαιρεθεί ένα μικρό κομμάτι ιστού από τον τράχηλο. Αυτό το δείγμα ιστού αποστέλλεται στο παθολογανατομικό εργαστήριο για εξέταση για να προσδιοριστεί εάν υπάρχουν μη φυσιολογικά κύτταρα. H LLETZ χρησιμοποιείται συνήθως για τη αφαίρεση προκαρκινικών ή καρκινικών κυττάρων στον τράχηλο της μήτρας που ανιχνεύονται κατά τη διάρκεια ενός τεστ Παπανικολάου ή κολποσκόπησης. Χρησιμοποιείται επίσης για την αφαίρεση μη φυσιολογικών κυττάρων που προκαλούν αιμορραγία ή άλλα συμπτώματα. Η διαδικασία συνήθως γίνεται σε ιατρείο ή κλινική, υπό τοπική ή γενική αναισθησία, και συνήθως διαρκεί λιγότερο από 30 λεπτά για να ολοκληρωθεί.  Μετά τη διαδικασία, οι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν ήπιες κράμπες, σταγονοειδή αιμορραγία ή κολπικές εκκρίσεις για αρκετές ημέρες έως μία εβδομάδα. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε προσεκτικά όλες τις οδηγίες του ιατρού σας μετά την επέμβαση για να εξασφαλίσετε τη σωστή επούλωση και να αποφύγετε πιθανές επιπλοκές.

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας κωνοειδούς εκτομής;

Η διαδικασία συνήθως εκτελείται σε ιατρείο ή κλινική και συνήθως απαιτεί λιγότερο από 30 λεπτά για να ολοκληρωθεί. Δείτε τι συμβαίνει συνήθως κατά τη διάρκεια μιας κωνοειδούς εκτομής:

 • Προετοιμασία: Η ασθενής θα ξαπλώσει σε ένα εξεταστικό τραπέζι με τα πόδια της σε γυναικολογική εξεταστική θέση. Ο γιατρός θα καθαρίσει τον τράχηλο και θα εφαρμόσει τοπικό αναισθητικό για να μουδιάσει την περιοχή.
 • Τοποθέτηση του κολποδιαστολέα: Εισάγεται ένας κολποδιαστολέας στον κόλπο για να κρατήσει τα τοιχώματα του κόλπου σε απόσταση και να παρέχει πρόσβαση στον τράχηλο της μήτρας.
 • Αφαίρεση του μη φυσιολογικού ιστού: Μία λεπτή, συρμάτινη αγκύλη με ηλεκτρικό ρεύμα χρησιμοποιείται για την αφαίρεση ενός μικρού κομματιού ιστού από τον τράχηλο. Ο χειρισμός της γίνεται από τον γιατρό και αφήνει ανέπαφο τον υγιή ιστό.
 • Αφαίρεση του ιστού: Ο ιστός αφαιρείται και αποστέλλεται σε εργαστήριο για εξέταση για να προσδιοριστεί εάν υπάρχουν μη φυσιολογικά κύτταρα.
 • Αιμόσταση: Αφού αφαιρεθεί ο μη φυσιολογικός ιστός, ο γιατρός μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα παρόμοιο εργαλείο για να σταματήσει τυχόν αιμορραγία.
 • Φροντίδα μετά τη διαδικασία: Η ασθενής μπορεί να εμφανίσει ήπιες κράμπες, σταγονοειδή αιμορραγία ή κολπικές εκκρίσεις για αρκετές ημέρες έως μία εβδομάδα μετά τη διαδικασία. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε προσεκτικά όλες τις οδηγίες μετά την επέμβαση για να εξασφαλίσετε τη σωστή επούλωση και να αποφύγετε πιθανές επιπλοκές.

 

Η κωνοειδή εκτομή (LLETZ) είναι γενικά ασφαλής και αποτελεσματική για την αφαίρεση μη φυσιολογικού τραχηλικού ιστού. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε ιατρική πράξη, υπάρχουν πιθανοί κίνδυνοι και παρενέργειες. Ο γιατρός σας θα συζητήσει μαζί σας τυχόν πιθανούς κινδύνους ή ανησυχίες πριν από τη διαδικασία.

ΚΑΡΤΣΙΟΥΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ - ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ & ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ

Στο κέντρο μας, είμαστε αφοσιωμένοι στην παροχή της πιο σύγχρονης και προηγμένης ιατρικής φροντίδας στους ασθενείς μας, τηρώντας παράλληλα αυστηρά ιατρικά πρωτόκολλα. Αποστολή μας είναι να δημιουργήσουμε ένα άνετο και ασφαλές περιβάλλον που θέτει την υγεία και την ευημερία σας σε προτεραιότητα.

ΚΑΡΤΣΙΟΥΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ - ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ & ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ
5/5

*Το περιεχόμενο σε αυτό το ιστολόγιο δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία. Πάντα αναζητήστε τη συμβουλή εξειδικευμένων παρόχων υγείας με ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με ιατρικές παθήσεις.

Μοιραστείτε το !!
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΚΑΛΟΗΘΕΙΣ ΩΟΘΗΚΙΚΟΙ ΟΓΚΟΙ ΩΟΘΗΚΩΝ
ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ...
ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ...
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
ΚΛΕΙΣTΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ΚΑΡΤΣΙΟΥΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ – ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ & ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ - ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ & ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ *
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΙΑΤΡΕΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ *
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ *
email *
Σχόλια
Τηλέφωνο
elΕλληνικά

SARS-COV-2

Στο ιατρείο ισχύουν τα μέτρα που αφορούν στον κορωνοϊό SARS–CoV-2 (COVID-19). Ως εκ τούτου:

 •  Η επίσκεψη στο ιατρείο γίνεται ΜΟΝΟ μέσω προηγούμενου τηλεφωνικού ραντεβού, ακόμη και
  αν είναι επανεξέταση, αποτελέσματα εξετάσεων ή συνταγογράφηση.
 • Παρακαλείσθε να έρχεστε ΑΚΡΙΒΩΣ στην ώρα του κλεισμένου ραντεβού.
 •  Να έρχεται ΜΟΝΟ το άτομο που είναι να εξεταστεί χωρίς ΣΥΝΟΔΟ (εκτός αν υπάρχει
  απόλυτη ανάγκη όπως κινητικό πρόβλημα ή άνοια).
 •  Η προσέλευση γίνεται με ΜΑΣΚΑ, η οποία πρέπει να καλύπτει και την μύτη
 •  Ανάμεσα στα ραντεβού γίνεται 5λεπτος αερισμός του εξεταστηρίου.